úterý 6. ledna 2009

Odlet do Singapore 4.1.2009

Singapore info:

Wikipedia o Singapore



Jako každý odlet tak i ten můj začal balením, loučením a odjezdem na letiště.

Ona prvně zmíněná aktivita nebyla vůbec lehká. Zabalit věci na 4 měsíce do jednoho batohu a vejít se zároveň do váhového limitu 20 kg nebylo úplně triviální. Po hodinách sepisování, skládání, třídění a ujišťování jsem byl zabalen a připraven přejít na fázi dvě.

Fáze dvě, rozloučení. Rozloučit se se všemi blízkými a milovanými člověku zabere dost energie a uvede ho do smutné nálady. V mé mysli padaly otázky typu "Mám tam vůbec jet?" nebo "Mám to zapotřebí?" atd. Hold to patří ke každé cestě stejně jako přivítání při návratu, které loučení určitě převáží.


A už zbývá jen ten odjezd. Po dlouhém loučení jsem se odhodlal, políbil naposledy Klárku, sedl do auta a vydal jsem se směr Frankfurt letiště. Po cestě jsme nabrali mého spolucestujícího Honzu Nováka a celá posádka byla kompletní (řidiči" mamka, Patrik); cestovatelé: Honza Novák, Jan Vratislav).


Cesta autem ubíhala rychle a během chviličky jsme překročili německé hranice a už nám k letišti moc nezbývalo. Byly asi 4 hodiny ráno, když jsme dorazili do cíle. Náš let ještě ani nebyl na tabuli odletů, byl až v 11 hodin. Tudíž nás čekalo 7 hodin čekání na letišti. To jsme ještě netušili, co během nic zažijeme za dobrodružství. Mamka s Patrikem odjeli a mě nezbývalo nic jiného než zamáčknout slzu a uchýlit se do odletové haly.

Čas utíkal a najednou už bylo 9 hodin ráno, čas kdy otevřeli check-in pro náš let. Nikam jsme s Honzou nepospíchali a tak jsme se přiloudali k pánovi ve vestičce s logem Qatar Airlines. Vytáhli jsme naši jednosměrnou letenku a s úsměvem ji podáváme onomu pánovi a on nám ji, ale už ne s úsměvem, vrací. Že prý lituje, ale nemůže nás odbavit, protože singapurská imigrační politika vyžaduje od občanů z ČR lístek směrem ven ze Singapuru nebo platná visa. Ani naše zvací dopisy nefungovaly a pán za přepážkou byl neoblomný.

To byla pro nás hrozná informace. Po chvilce jsme se oklepali, polkli a zeptali se jaké máme možnosti. První byla jet na ambasádu Singapuru a zařídit si platná víza, což nepřipadalo v úvahu, protože nikdo nevěděl kde se ambasády nacházejí a časově by nám to určitě cestu zkomplikovalo. Druhá možnost byla koupit si do hodiny a půl lístek ven ze Singapuru a tak pokračovat v původním plánu. Ale kam? A na kdy? A kde? A za co?

Přemýšleli jsme a poptávali se po letišti na ceny letenek do nejrůznějších destinací. Vše bylo poměrně drahé a tak jsme se začali shánět po internetu a tiskárně. Měli jsme štěstí. Našli jsme veřejné počítače s tiskárnou. Rychle jsme udělali analýzu cen a destinací a dohodli jsme se, že poletíme od 20.2. 2009 na 8 dní (v tu dobu máme pololetní prázdniny) na Filipíny. Cena letenek byla více než akční. V tu chvíli nám do zavření check-inů zbývalo asi 45 minut. Měli jsme ale strach, jestli se nevyskytnou problémy při placení s letenkou a jestli se nám ji podaří vytisknout včas. Nakonec se zadařilo a my jsme se pohodlně stihli odbavit a nasednout do letadla....

Let byl poměrně dlouhý, hlavně díky sedmi hodinovému čekání v Kataru. K mému údivu to uteklo strašně rychle a díky prvotřídnímu servisu Qatar air jsme měli velmi příjemný let.


1 komentář: